20 Mart 2008 Perşembe

ŞEHRİYELİ PATATES TOPLARI


Malzemeler: (4 Kişilik)
4 Adet Orta boy patates.
kibrit kutusu büyüklüğünde peynir.(eriyen bir peynir olsun)
1 yumurta.
1 çay kaşığı karabiber.
1 küçük kase tel şehriye.
tuz.
ve kızartmak için sıvı yağ.
YAPILIŞI:
Patatesleri güzelce haşla ve ez. peyniri, yumurtayı, karabiberi, tuzu kat ve güzelce yoğur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarla ve yuvarladığın patates toplarını şehriye kasesinin içine atın ve güzelce bulayın.
Kızdırılmış az bir sıvı yağda (Püf noktası:Teflon tavada olursa daha iyi, çok yağda parçalanıyor) toppları çevire çevire kızartın. Şehriyeler kızardımı tamamdır. Servis Tabağına havlu pecete serip öyle alın çok yağ salıyor sonra. Kürdanı batır ve hazır.
SAYGILAR......

1 yorum:

sevil dedi ki...

bu tariften bende yapıyorum,çok güzel olur ellerine sağlık,blogunda başarılar...