30 Kasım 2008 Pazar

KABAK MÜJVERİ

Malzemeler: 4 Adet Orta Boy Kabak 2 yumurta 3 Yemek Kaşığı Sıvı yağ. kıvama göre un Karabiber Tuz. Yapılışı: Kabakların önce kabuklarını hafif kazıyın. (Ben kabak dolması yapmak için kullandığımız bıçaktan faydalandım) Ve derin bir kap içine rendeleyin. Sonra üzerine yeterince ağız tadına göre tuz serpin biraz bekleyin sulanmaya başladığını göreceksiniz. Sulandıktan sonra avuç içi kadar alıp alıp suyunu güzelce sıkın ve ayrı bir kaba koyun. Üzerine 2 adet yumurta kırın. ( Yumurta Kabak adedine göre fazlalaştırılabilir) Yemek kaşığı ile unumuzu dökmeye başlayın. Kıvamını 2. resimden görebilirsiniz. Bu kıvamı yakaladığınızda un koymayı bırakın. Tuzunu tekrar konrol edin. Karabiberini istediğiniz kadar koyabilirsiniz. (İsterseniz hiç koymayabilirsiniz. Ben kızım için karabibersiz kendimiz içindee bol karabiberli yaptım) İyice karıştırın. Yanmaz tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin ve hazırladığınız harçtan 1 yemek kaşığı alıp tavaya yerleştirin. Üstünü kaşıkla bastırıp yayın. Önlü arkalı kızartıp servis yapın. SAYGILAR.....

Hiç yorum yok: