Malzemeler:
- 2 Yemek kaşığı Hazır Domates Salçası.
- 2 Yemek kaşığı Un.
- 1 yemek kaşığı katı yağ (isterseniz kullanmayabilirsiniz)
- 2 Yemek kaşığı sıvı yağ.
- 1 Lt. Sıcak su. (1 Lt yi ketılda hazırlıyorum.Zaten ölçülü)
- 2 çay kaşığı kuru nane.
- Tuz
Yapılışı:
- Sıvı yağı ve katı yağı bir tencerede eritin.
- 2 yemek kaşığı unu ilave edin ve biraz kavurun.
- 2 yemek kaşığı hazır salçayı ilave edip unla salçayı birbirine yedirin ve kenarda hazır bekleyen 1 Lt. sıcak suyu dökün üstüne.
- Topaklaşma mutlaka olacaktır ne yapıcam diye paniklemeyin. Hemen çırpma telini alın ve güzelce çırpın.
- Çorba kaynamaya başladığı anda pişmiş demektir. Tuz ve kuru nane atın.Kapağı kapatın. Bittiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Not: Hazırlaması ve pişmesi tam 5 dk. Deneyin ve görün. Ben pratik uzmanı oldum valla çalışan arkadaşlar bu konuda güvenin bana. Mutlaka hazır salça olacak ama bunuda unutmayın. Normal salça ile olmuyor.
SAYGILAR.......
1 yorum:
ellerinize sağlık bende bu kolay çorbayı çok sık yaparım, görüşmek üzere
Yorum Gönder