10 Mayıs 2008 Cumartesi

PRATİK DOMATES ÇORBASI.

Malzemeler:

  • 2 Yemek kaşığı Hazır Domates Salçası.
  • 2 Yemek kaşığı Un.
  • 1 yemek kaşığı katı yağ (isterseniz kullanmayabilirsiniz)
  • 2 Yemek kaşığı sıvı yağ.
  • 1 Lt. Sıcak su. (1 Lt yi ketılda hazırlıyorum.Zaten ölçülü)
  • 2 çay kaşığı kuru nane.
  • Tuz

Yapılışı:

  1. Sıvı yağı ve katı yağı bir tencerede eritin.
  2. 2 yemek kaşığı unu ilave edin ve biraz kavurun.
  3. 2 yemek kaşığı hazır salçayı ilave edip unla salçayı birbirine yedirin ve kenarda hazır bekleyen 1 Lt. sıcak suyu dökün üstüne.
  4. Topaklaşma mutlaka olacaktır ne yapıcam diye paniklemeyin. Hemen çırpma telini alın ve güzelce çırpın.
  5. Çorba kaynamaya başladığı anda pişmiş demektir. Tuz ve kuru nane atın.Kapağı kapatın. Bittiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Not: Hazırlaması ve pişmesi tam 5 dk. Deneyin ve görün. Ben pratik uzmanı oldum valla çalışan arkadaşlar bu konuda güvenin bana. Mutlaka hazır salça olacak ama bunuda unutmayın. Normal salça ile olmuyor.

SAYGILAR.......

1 yorum:

3prenses dedi ki...

ellerinize sağlık bende bu kolay çorbayı çok sık yaparım, görüşmek üzere