7 Mayıs 2008 Çarşamba

SİZE HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK YAPTIM.........




Malzemeler:
  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Sıvı yağ
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 3 Su Bardağı Un
  • 1 Subardağı Toz şeker
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi

Hazırlanışı:

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyip bir dakika kadar yavaş devirde çırpmaya devam edin.
  3. Elenmiş unu kabartma tozunu hindistan cevizini ilave edip mikserin düşük ayarı ile çırpmaya devam edin.
  4. Kalıbı sana yağ ile yağlayıp hafif toz şeker serpin ve karışımı kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk pişirin. (Her fırına göre değişiyor)

SAYGILAR..........

1 yorum:

Gönül dedi ki...

kıııı şekerparem tarifi yazmaya üşendinmi:)))) elciklerine sağlık pek güzel görünüyor...ahahah bişeyi merak ettim soruyummu benim cemre haberinden sonra heveslendiğini ve bir tane daha düşündüğünü yazdın ya icraat başladımı ehahıhahihehahih:))))9 sevgilerimle öpüyorum