14 Mart 2009 Cumartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 38. HAFTA (ÇARDAK KEBABI)

MALZEMELER: Yarım Kilo Kuşbaşı Dana Eti, 2 Tane Soğan, 2 Tane Domates, 2 Tane Yeşil Biber, 1 Su bardağı süt, 6 Çorba Kaşığı Un, 1 Yumurta, Tuz, Karabiber, Taze Kaşar, Ketçap veya salça. HAZIRLANIŞI: Canım Dostlarım etkinliğimize yeni bir tat daha. Bu yemeğimizin tarifi bana ait değil gezinirken bir yerden okumuştum ve daha sonra yaparım diye bir kenara not etmiştim. Denedim ve gerçekten hem sunum olarak hemde damak tadı bakımından harika oldu. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Neyse hemen tarife geçeyim. Ben eti öyle kolay kolay pişirebilenlerden biri değilim bu nedenle eti 40 dk. düdüklüde güzelce haşladım. Sonra soğanları biraz alazlayıp (Pembeleştirip) Domates ve biberlede biraz kavurdum. En son etleri koyup bildiğimiz susuz bir et sote hazırladım. Ve onlar kenarda beklerken bir kapta Unu, Yumurtayı ve sütü iyice çırptım.Un topakları kalmamasına dikkat edin. Hamurundan 1 kepçe alarak az yağlanmış teflon bir tavada 3 dakika bir tarafını 3 dakika bir tarafını olmak üzere pişirdim. Tarifler 4 kişilikmiş ama benimkinden heralde tavam biraz büyük olduğu için 3 tane krep çıktı. Krebi bir tepsiye yayın. Tam ortasına pişen etlerinizden yerleştirin. Fotoğrafta gördüğünüz gibi 4 köşesini katlayıp kare şekline getirin. Fırın tepsisine ters kapatıp yerleştirin. Üzerine 1 tane incecik bir dilim taze kaşar koyun. En son salçalı su hazırlayıp görünüm hoş olsun diye salçalı su gezdirin. Ve kaşarlar eriyene kadar 180 derece fırında tutun. (İnanın çok beklettim ama benim kaşar inatçı çıktı ve erimedi.Fakat yinede tat harika oldu.) Afiyet olsun dostlarım. Mutlaka deneyin. SAYGILAR.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ececim hımmm sunum harika olmuş emegine saglık ellerin dert görmesin..
sevgiler

iclal dedi ki...

Neefis görünüyor ellerine sağlık. Hayırlı cumalar dilerim. Memleketime sevgiler....