15 Aralık 2010 Çarşamba

ŞEHRİYE ÇORBASI

            Fotoların saatine bakmayın. Tam işten geldiğimiz vakit. Hemen odaya koşuldu. Üzerimize ne bulduysak giyildi ve kararlı bir ses tonuyla .....Annecim nolursun ama nolursun bugün bana yemek yapmayı öğret. Bak vallada billada odamı ben topluycam nooooooooolursun. Anne Tamam dedi. Sandalye yerini aldı. Sakız hemen ocağın kenarına kondu ve şahane bir çorba yapıldı. Şehriyelerimizi 1 yemek kaşığı tereyağ ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile renk değiştirmeden kavurduk. 1 yemek kaşığı unu sepeleyerek ve karıştırarak döktük. 1 yemek kaşığı salçada koyduk. Suyunu ayarlayıp topaklanmaması için biraz karıştımaya devam ettik. 10 dk. kaynattık. Üzerine madanoz kestik ve Ağzını kapatıp dinlenmesi için kenara koyduk. (Et Suyu yada Tavuk Suyu İle Daha Lezzetli Oluyor) Biz yemek yapmaya hevesliyiz ama bakalım zaman bize ne gösterecek.


SAYGILAR.......

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ahh yarabbım ben onu napsamkı buyumusşte annesıne yemekler yaparmış yardımlar edermiş meleğim benım geçirdiğimiz yazı düşünüyorumda ablacım benım ne kadar çabuk büyümüş benım meleğim onu çok ama çok seviyorumm kurban olurum bende istiyorum o şehriye çorbasından ama belkide yılbaşındaaa =))))betüşş

tatlilar gülcandan dedi ki...

ellerinize emeklerinize saglik kabak tatlisini cok seviyorum afiyetzler olsun.