Malzemeler:
- Kabak ve dolmalık biber.
- Her dolmalık biber başına 1,5 yemek kaşığı pirinç.(Bu benim ölçümdür)
- 1 yemek kaşığı domates salçası.
- Tuz, Karabiber, nane, maydanoz.
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağ.
Yapılışı:
- Dolmalık biberleri temizleyin, kabaklarıda ikiye bölüp tırtıklı bir bıçak yardımı ile kabuklarını alın ve aynı bıçak ile içini delmeden güzelce oyun.
- Yukarıdaki Malzemelerin hepsini bir kasede karıştırıp biberlerin ve kabakların yarısına gelecek şekilde doldurup ağızlarını domates ile kapatın.
- Tencereye güzelce dizip, ayrı bir tavada 1 kaşık domates salçası ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavurup içine 2 su bardağı sıcak su koyun ve salçayı bu suda eritip dolma tenceresinin içine koyun. dolmaların içinede birer kaşık akıtınki pişmeme tehlikesi olmasın. Tencerenin içindeki su biber dolmalarının boyunu geçmesin.
- Yarım saat kadar pişirip çatal ile kontrol edin.
Not:Ben dolmalık biberlerin altını çatal ile 2-3 yerinden deliyorum. Daha güzel oluyor.
SAYGILAR...................
1 yorum:
selamlar
dolmayı severim ve yanında ayranla ama en çok kabağı ellerine sağlık sevgiler
Yorum Gönder