11 Nisan 2008 Cuma

BİBER VE KABAK DOLMASI









Malzemeler:

  • Kabak ve dolmalık biber.
  • Her dolmalık biber başına 1,5 yemek kaşığı pirinç.(Bu benim ölçümdür)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası.
  • Tuz, Karabiber, nane, maydanoz.
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ.

Yapılışı:

  1. Dolmalık biberleri temizleyin, kabaklarıda ikiye bölüp tırtıklı bir bıçak yardımı ile kabuklarını alın ve aynı bıçak ile içini delmeden güzelce oyun.
  2. Yukarıdaki Malzemelerin hepsini bir kasede karıştırıp biberlerin ve kabakların yarısına gelecek şekilde doldurup ağızlarını domates ile kapatın.
  3. Tencereye güzelce dizip, ayrı bir tavada 1 kaşık domates salçası ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavurup içine 2 su bardağı sıcak su koyun ve salçayı bu suda eritip dolma tenceresinin içine koyun. dolmaların içinede birer kaşık akıtınki pişmeme tehlikesi olmasın. Tencerenin içindeki su biber dolmalarının boyunu geçmesin.
  4. Yarım saat kadar pişirip çatal ile kontrol edin.

Not:Ben dolmalık biberlerin altını çatal ile 2-3 yerinden deliyorum. Daha güzel oluyor.

SAYGILAR...................

1 yorum:

sadiye dedi ki...

selamlar
dolmayı severim ve yanında ayranla ama en çok kabağı ellerine sağlık sevgiler