11 Nisan 2008 Cuma

ETLİ KARA LAHANA DOLMASI


Arkadaşlar bence bu yemeğin püf noktası kıyma. Kıyma bu dolmaya ayrı bir tat veriyor.

Malzemeler:

  • 3 Demet Kara Lahana (1 Kg).
  • 250 gr. Kıyma.
  • 4 baş soğan.
  • 1,5 su bardağı pirinç.
  • yarım demet maydanoz.
  • 2 yemek kaşığı domates salçası.
  • 1 çay bardağı yağ.
  • tuz karabiber, isteğe bağlı nane,

Yapılışı:

  1. Karalahanalar tuzlu ve kaynar suda 4-5 dakika haşlanır. Suyu iyice süzülür.
  2. İnce kıyılmış soğan kıyma, maydanoz, pirinç ve 1 kaşık domates salçası ile yarım çay bardağı sıvı yağ katılarak iyice karıştırılır.
  3. Lahana yapraklarının sap kısımları kesilir ve yapraklar parçalanmadan avucunuzun içinde hazırlanan içten 1 yemek kaşığı konacak şekilde normal bildiğimiz yaprak sarmasından biraz daha şişmanca dolmalar hazırlanır. (Tencerenin dibine çıkardığınız sapları yayarak yapışmasını engelleyin)
  4. Diğer kalan 1 kaşık domates salçasını yağ ile kavurup, 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Ve bunu dolmaların üzerinde gezdirin.
  5. Yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirin.

SAYGILAR...........

Hiç yorum yok: