Arkadaşlar bence bu yemeğin püf noktası kıyma. Kıyma bu dolmaya ayrı bir tat veriyor.
Malzemeler:
- 3 Demet Kara Lahana (1 Kg).
- 250 gr. Kıyma.
- 4 baş soğan.
- 1,5 su bardağı pirinç.
- yarım demet maydanoz.
- 2 yemek kaşığı domates salçası.
- 1 çay bardağı yağ.
- tuz karabiber, isteğe bağlı nane,
Yapılışı:
- Karalahanalar tuzlu ve kaynar suda 4-5 dakika haşlanır. Suyu iyice süzülür.
- İnce kıyılmış soğan kıyma, maydanoz, pirinç ve 1 kaşık domates salçası ile yarım çay bardağı sıvı yağ katılarak iyice karıştırılır.
- Lahana yapraklarının sap kısımları kesilir ve yapraklar parçalanmadan avucunuzun içinde hazırlanan içten 1 yemek kaşığı konacak şekilde normal bildiğimiz yaprak sarmasından biraz daha şişmanca dolmalar hazırlanır. (Tencerenin dibine çıkardığınız sapları yayarak yapışmasını engelleyin)
- Diğer kalan 1 kaşık domates salçasını yağ ile kavurup, 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Ve bunu dolmaların üzerinde gezdirin.
- Yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
SAYGILAR...........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder